Valper!?

Nytt kull i 2020!

Det planlegges parring på Tipptoppers Martaifarrta i løpet av 2020.😀 Håper løpetid kommer litt før i enn i år, så man klarer og ha kull og jakthund i samme året🙃

Har spennende hannhund på papiret, så får vi dette til blir dette veldig bra. Skal ha en valp selv fra dette kullet.

Foxy og Rapp

Paring er utført mellom Tipptoppers A-Foxy Lady og Arefjellets Boomerang Rabido Gt, så vi går en spennende tid i møte!😀😀😀
Rapp i stand!

C-kull

Da kan det se ut som vi kan klare og få til en nytt kull 😀 Det blir veldig spennede! Ha hatt besøk av en flott hannhund en ukes tid. Det har vært Arefjellets Boomerang Rapido Gt NO49191/10 Som da har parret Foxy. Så nå krysser vi fingerne for at det blir valper. 
Denne hannen har blitt valgt pga veldig god helse og gemytt. Jeg har selv vært med og dømt han i fjellet og sett hvor god han er. Spesielt liker jeg dette med fuglebehandlingen hans. Han er en overskudds hund, og i følge Pål Kristian som er eieren så har han alltid vært det også. Han er premiert på lavland, høyfjell og skog og har Exc med R/Cert på utstilling. Så føler meg sikker på at dette kan bli veldig bra 😀

Din overskrift

Det ble i romjulen gjort flere parringer mellom Lisa og Hardhausens Boy😀
Morro og se en hannhund som aldri har gjort dette før, men allikevel ta dette med "knusende ro". Nok en gang viser han frem sin stabilitet og jeg blir enda tryggere på at dette blir veldig bra.

Siden Gordon setter klubben sin valpeliste/database ikke er helt oppdater på indekser så setter jeg de riktige HD indeksene opp her. Boy 107.13 og Lisa 91.11 = 198.24 i sammlet HD indeks for parringen.

Hvorfor det ble denne hannen i parringen er jo mye pga at det er en sønn av NJCH Budalens Ragna Rokk som jeg har sett mye og selv hatt med i fjellet. Det gjør heller ikke noe at NJCH Kråklifjellet Uno er faren🙂 Uno har gitt mange gode avkom som er "sunne og friske" og som samtidig går veldig bra. 

Boy har blitt startet på et par prøver, men ikke fått pr men har hver gang hatt tallkaraktere til 1pr.( Karakter fra prøvene: 5,5,6,4,4,4 begge gangene)

Thomas Hladik som er eier har også gode ord å si om Boy:
Boy er en atletisk høyreist og deilig hannhund med et nydelig hode som også rommer et deilig mykt gemytt på innsiden. Stor og sterk ja, men snill og god og med hans lekene væremåte er det ikke lett og ikke like ham. 
Allerede mens Boy var under året gammel og var på besøk hos oss   s å jeg noe i Boy jeg likte godt og jeg håpet allerede den gang jeg skulle få mulighet til og kjøpe ham tillbake.
Det skulle gå fire år før det åpnet seg en mulighet. De som eide Boy fikk familieforøkelse og han betrodde meg at de ofte hadde dårlig samvittighet for manglende oppfølging og tid til ham.
Jubelen var stor da vi sommeren 2011 hadde ham liggende på stuegulvet her hos oss igjen.

Han hadde ikke hatt noe skikkelig stand og var ikke skutt fugl over så jeg tenkte at det ble mye jobbing.
Vi reiste på jakt i Snåsa og han la ikke skjul på at det var mye oppspart energi som skulle ut. Han var borte en time i første slipp 
Vi hadde et par runder om hvem som hadde siste ord og fikk etablert en slags kommandolinje og ting falt på plass smått om senn.
Etter noen slipp dag en gikk han i fine store slag og brukte vind og biotop veldig bra og jeg gikk og frydet meg over hans iboende egenskaper. Rypene han fant ble jaget raskt og effektivt men det brydde jeg meg ikke noe om men det ble ikke noe felling for og si det sånn.
Hjemme begynte vi trening på rapphøns og ting smalt på plass veldig fort. Fine innganger i fugl, bra og effektiv reis. Når jeg felte for ham første gangen var han rolig i fallet og gikk så på ordre fram og apporterte fuglen og kom inn å leverte. Jeg var imponert og begynner og glede meg til og vise han på prøve.

Så med disse egenskapen har jeg tro på at de vil fylle ut Lisa sine egenskaper på en veldig fin måte, og det vil avle gode valper  😀